Theatersport is het geesteskind van de Engelse theaterdocent, Keith Johnstone.

Hij ontdekte dat kinderen tijdens hun schooltijd langzaam maar zeker hun fantasie en spontaniteit kwijtraken. Scholen leren kinderen immers dat ze het ‘goed’ moeten doen en geen fouten mogen maken. Daardoor durf je als tiener en volwassene niet meer te experimenteren en op je fantasie te vertrouwen. Je bent zo bang geworden om het verkeerd te doen dat je tegen een uitdaging eerder ‘nee’ dan ‘ja’ zegt.

Om zijn studenten het vertrouwen terug te geven bedacht Johnstone improvisatie-oefeningen. Op die manier leerden ze weer spontaan te zijn. Ze werden aangemoedigd weer onbevangen ‘ja’ te zeggen tegen een bepaald spelaanbod. Later bedacht hij dat het leuk zou zijn als twee teams deze oefeningen/spelvormen in een soort wedstrijd aan het publiek zouden laten zien.

Daarmee was theatersport geboren. In 1988 introduceerde Keith Johnstone theatersport ook in Nederland.

Blauwfinger geeft geregeld trainingen en workshops.

De Basiscursus is toegankelijk voor iedereen van 18 tot 80 jaar en wordt gegeven op de woensdagavond van 20:00 tot 21:30 uur. Je krijgt les van een ervaren trainer in ons Blauwfinger Theater in Zwolle. De cursus bestaat uit 10 lessen, waarin we je meenemen langs uiteenlopende speltechnieken en spelvormen. Je kunt je aanmelden via de site van Blauwfinger.

Dus ook als je al ervaring hebt met improvisatietheater en een mogelijkheid zoekt om te spelen kun je bij Blauwfinger terecht. Meld je aan, dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.